top of page

Mijn eerste verjaardag in Rucphen

Bijgewerkt op: 31 mrt.

Door: Sanne van den Boer (team Mommunity Rucphen)


En dan is het ineens zover. Je bladert door je agenda en plotseling verschijnt daar die datum. De dag waarop jij een jaar terug (weer) mama werd. Jouw kindjes eerste verjaardag!


Het dichterbij komen van deze mijlpaal gaat vaak samen met gemengde gevoelens bij ouders. Dat eerste jaar met zijn vele ups en downs is voor de meesten voorbij gevlogen en daar waar de één er nog niet aan toe is de babytijd af te sluiten kan de ander niet wachten om nog meer herinneringen te maken.


Het organiseren van dat eerste feestje is hoe dan ook een hele happening. Maar wat komt daar nou allemaal bij kijken? In deze blog geven wij de leukste tips om de eerste verjaardag van jouw kindje compleet te maken. Van de mooiste traktaties tot de vrolijkste outfits én dat allemaal zo lokaal mogelijk!


De uitnodiging

Jullie als ouders zien de datum van de eerste verjaardag van jullie kindje uiteraard van mijlenver aankomen. Een ander zal hier misschien wat meer moeite mee hebben. Het maken van een toffe uitnodiging is dan ook stap één in de voorbereiding van het feest.

Hoe gaaf is het om hiervoor persoonlijke foto's van jullie kindje te gebruiken en nog leuker; Foto's in thema! Binnen gemeente Rucphen bieden diverse fotograven de mogelijkheid tot het boeken van een Cakesmash fotoshoot. Een feestje ansich en het resultaat zal de harten van jullie gasten zeker doen smelten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Moments By Nancy fotografie in Roosendaal. Nancy maakt naast foto's mét taart ook 'gewone' portretten. Met de speciale Mommunity korting (geldig t/m 31 mei) krijg je bij een fotoshoot nu een gratis Harmonica boekje van 12x12cm (twv 27,95eu) cadeau. Geef hiervoor bij jouw boeking simpelweg de code ONEYEAR even door!

Ook in Roosendaal woont en werkt Lisanne van Click het Moment Fotografie. Met haar motto 'Capture a moment that is gone forever' zet zij mensen op de foto in alle fases van hun leven. Denk aan een loveshoot, zwangerschapsfoto's, newborn, familiefotografie én natuurlijk cakesmashes! Niet alleen bij Lisanne in de studio kun je jouw kindjes eerste verjaardag vieren, maar ook gewoon bij jou thuis óf ergens in de natuur.


De outfit

Wanneer de uitnodigingen de deur uit zijn kun je gaan nadenken over het feest zelf. Natuurlijk wil je dat je kindje er feestelijk bij loopt/kruipt/zit en dus is dit het perfecte excuus om eens op pad te gaan voor een prachtige outfit. Gemeente Rucphen heeft diverse kinderkledingwinkels die hier uitermate geschikt voor zijn. In Rucphen zelf vind je bijvoorbeeld Kikkekidz. Met vele merken kleertjes in de maten 50 t/m 164 is er voor ieder wat wils te vinden. Wellicht ben je er al eens geweest óf ga je nu voor het eerst winkelen bij Kikkekidz? Met de spaarkaart van de winkel spaar je voor leuke kortingen! Bij iedere tien euro krijg je één stempel en heb je hem vol, dan krijg je maar liefst 7,50 euro korting op jouw volgende aankoop. Goed excuus om nog eens terug te komen!

Eén stad verder in Roosendaal vind je nog een leuke winkel, namelijk Pluizenbol Baby&Kids Conceptstore. Ook zij hebben voor iedere gelegenheid een ruime keuze aan kinderkleding. Met de meest bekende kledingmerken van LilAtelier tot MarMar Copenhagen en van Z8 tot Studio Bohème zul je hier zeker slagen voor de feestoutfit van jouw kindje(s)! Doordat zij naast kleding ook de mooiste musthaves en een groot aanbod aan speelgoed hebben kun je hier direct je slag slaan als het gaat om hét cadeau (zie onder). Twee vliegen in één klap dus!


Het cadeau

Naast shoppen voor een outfit hoort bij die eerste verjaardag natuurlijk ook een mooi cadeau. Onze Mommunity mommy's kwamen met een hoop inspirerende tips:

- Stapelstein stapelstenen

- Een Wobbel

- Een Pikler driehoek

- Een keukentje

- Een zand- en/of watertafel

- Een activiteitenkubus

- Een activiteit zoals muziekles

- SmartMax

Bij PluizenbolKids kun je van bovenstaande zeker een en ander vinden, maar speciaal voor jullie tipten zij specifiek deze items nog:

Vijf kinderen verder durf ik aan dit rijtje nog wel het één en ander toe te voegen. Denk aan een loopfiets, eerste Duplo of Playmobil, een paar laarsjes of stevige schoenen, mooie leesboeken of bijvoorbeeld een poppenwagen of autogarage. Niet alleen gloednieuwe cadeaus zijn een succes, maar ook tweedehands kun je een hoop leuks op de kop tikken!


De taart

En dan vaak het hoogtepunt van die eerste verjaardag. De taart. Hoe bijzonder is het dat jouw kindje binnenkort zijn of haar eerste kaarsje mag uitblazen. Maar waar zet je dat kaarsje dan op? Vrijwel iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig een hoop feestelijk gebak. En ook de bakkers draaien hun hand niet om voor deze heerlijke traktatie. Wanneer je echt uit wilt pakken kent gemeente Rucphen echter maar één echte specialist op dit gebied, namelijk Taart-Art.

Jolanda is helemaal thuis in costum cakes voor iedere gelegenheid en zo ook de eerste verjaardag van jouw kindje. Heb je echter een smashcake nodig bij één van bovenstaande fotograven? Dan kun je ook die eenvoudig bij Taart-Art bestellen!


De traktatie

Tot slot kan het zo zijn dat jouw kindje al mag trakteren. Bij de gastouder of op het kinderdagverblijf misschien. Pinterest staat vol geschikte ideeën, maar ook hierin schieten onze Mommunity mommy's graag te hulp. Neem eens een kijkje in onderstaande galerij en ga aan de slag.

Meer van het gemak? Hema Roosendaal heeft genoeg kant en klare uitdeelcadeautjes in het assortiment evenals een compleet arsenaal aan verjaardagsversiering, vrolijke kinderkleding, speelgoed én taart.


Wij wensen jullie en je kindje een onvergetelijke eerste verjaardag toe en mochten wij volgens jou nou echt iets missen in deze lijst aan tips; Laat het ons dan vooral weten!

48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page