top of page

Mama(sint) tipt: Hey Clay!

Door: Sanne van den Boer (team Mommunity Breda)


Weken terug begon het al. De speelgoedboeken vielen op de deurmat en op de televisie konden wij niet tegen de schreeuwerige reclames op zappen. Met vijf kinderen in huis is er weinig nieuws meer aan te slepen bij mij thuis én in het kader van de duurzaamheid is het een sport om enkel datgene aan te schaffen dat écht leuk is.


Op het Mommunity evenement bij kinder(kleding)winkel Louvelee vorige week werd mij iets nieuws getoond; Hey Clay! Blijkbaar is deze variant op gewone klei al even een rage, maar het was hier totaal onbekend.

Enthousiast dook ik in een grote rieten mand vol kleine doosjes. Ik zeg klein, omdat het assortiment van Hey Clay uit veel verschillende sets bestaat. De variant met hierop 1 karakter is door zijn scherpe prijs van 5,95 euro ideaal als schoencadeau en dus koos ik voor mijn oudste vier kinderen allemaal hun favoriete personage. Van dino tot cavia en van kat tot konijn.


Na de intocht van Sinterklaas werden er bij ons thuis vol spanning vijf schoentjes op een rij gezet. Ik ruilde de wortels, suikerklontjes en water in voor de vrolijk ingepakte pakketjes Hey Clay en ging naar bed. Het eerste koppie stuiterde om 6 uur 's ochtends hyperactief onze slaapkamer in. Fay had een paarse poes in haar schoen gevonden en daar moest iets mee gebeuren!

En zo zaten wij op zondagochtend al in alle vroegte aan de keukentafel te knutselen. Met de app op haar tablet kon mijn dochter van vijf helemaal zelfstandig aan de slag. Op eenvoudige wijze werd er gesproken en getoond hoe ze de foamachtige klei moest vormen en binnen een kwartier stond er een kat op tafel (met wat fantasie). Zij trots en ik misschien nog wel meer.


Inmiddels verzamelden haar broers zich om ons heen. Uiteraard wilden ook zij direct aan de slag met hun schoencadeau. Tegelijkertijd bleek niet praktisch, want welke tablet zei nou dat er een gat gemaakt moest worden en welke sprak er over een wortel? Één van de mannen tijdelijk in de wacht tot de ander klaar was en zo vormden zich ook een cavia en dinosaurus op de tafel. Zonder hulp!

Tot slot was mijn jongste dochter van drie aan de beurt. De bewegende plaatjes op het scherm waren maar wat interessant, maar de stappen toch lastig te volgen. Ik besloot het samen met haar te doen. Zij zou de kleuren aangeven en ik zou vormpjes maken. Eerlijk is eerlijk, ik beschik niet echt over een creatief brein, maar had er best wat lol in door de eenvoud van het systeem.


Dat dit speelgoed mij geadviseerd werd begrijp ik uiteindelijk volkomen. Door het lieftallige beeldscherm van de kids te combineren met iets creatiefs raken ze direct enthousiast. Daarnaast kan het resultaat een dag later gewoon gebruikt worden als speelfiguur doordat deze, wanneer opgedroogd, bijna onverwoestbaar zijn. Tot slot nodigt de app uit om naast jouw karakter nog veel meer leuks te maken. Met de overgebleven klei kun je namelijk ook andere monsters, dieren of wezens creëeren. Wij deden dit uit ons hoofd, maar voor een klein prijsje kun je de uitleg ook downloaden in de app.

Ben jij dus op zoek naar een klein óf groot sintcadeau? Ontdek dan net als wij Hey Clay!

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page