top of page

Liefs van Lieve: Na regen komt zonneschijn

Door: Lieve (team Mommunity Breda)


Ik realiseer me dat er een leven voor- en na de geboorte van mijn dochter is. Twee totaal verschillende werelden. Waar ik 'vroeger' gerust uren achter elkaar een serie kon kijken, ben ik nu intussen bezig met luiers verschonen, hydrofiele doeken wassen, flesjes geven, in slaap wiegen en herhaal ik dit zo'n zes keer op een dag. Waarbij ik de volgende dag de serie opnieuw aanzet, omdat ik er eigenlijk geen fluit van heb gezien.

Toegegeven, het leek zo ongelofelijk fijn om maandenlang verlof te hebben. Maar nu de zon zich minder vaak laat zien en het herfstweer langzaam nadert, lijkt het leven met een newborn baby thuis ineens wat minder rooskleurig. Van een roze wolk naar een regenachtige wolk.


Naast dat ik de hele dag bezig ben met mijn dochter en natuurlijk pas volledig ontspan als zij een fles heeft gehad, verschoond is, goed heeft geslapen, vrolijk is en er totaal relaxed bij ligt, wil ik mezelf niet vergeten. Ik kwam er al snel achter dat ik er geen leuker persoon op word als ik geen momentjes voor mezelf pak.


Ik probeer uitjes dan ook zo te plannen dat ik er zelf ook iets aan heb. Met andere moeders afspreken die ook een baby of jonge kinderen hebben, is sowieso aan te raden. Het is heerlijk om even ongegeneerd te klagen over gebroken nachten en weet-ik-wat-nog meer. Om vervolgens met elkaar te genieten van de kinderen, want uiteindelijk ben je maar wat trots op die kleine mini mensjes waarmee je hart dagelijks overspoeld wordt door liefde. Dit kan dus gewoon naast elkaar bestaan.


Ik laat me niet kennen en ook tijdens regenachtige dagen is er genoeg te doen. Zo heb ik een abonnement op de bieb in Breda, waar ze ook babyboekjes hebben. Vooral die met zwart-wit contrasten zijn favoriet. Kopje koffie erbij en genieten maar!


Een uitje naar de babyspa behoort ook tot de mogelijkheden op druilerige dagen. Binnenkort ga ik terug, want de eerste poging met mijn dochter was voor slechts vijf minuten succesvol. Omdat ze aan de kleine kant is, was ik vooral bang dat het kussentje rond haar nek niet goed zou zitten. Ik kreeg het dus spaans benauwd en ik kan je verzekeren dat de temperatuur daar sowieso al 'aangenaam warm' is. Maar voor je kleintje kan het een hele fijne ervaring zijn. Je kunt zelfs een babymassage boeken.


Ik krijg sterk de indruk dat ik iets heb gemist in mijn jeugd, maar dat terzijde. Tussen de buien door een fijne (herfst)wandeling maken blijft natuurlijk altijd een goed idee. Al kun je dit beter op geasfalteerde paden doen om niet, zoals ik, met de kinderwagen vast te komen zitten in de blubber. Ik ben overigens nog op zoek naar fijne geasfalteerde wandelroutes in Breda. Alle tips zijn welkom!


Een ander uitje op een regenachtige dag is het bezoeken van een tuincentrum. Door de verschillende kleuren en geuren prikkel je de zintuigen van je baby en het heeft daarnaast een fijne temperatuur. Het voordeel van een baby is dat ze van herhaling houden, dus je kunt er ongelimiteerd rondjes lopen. Is ook goed voor de eigen stappenteller.


Thuis kwam ik erachter dat mijn dochter het getik van de regen op de ramen fascinerend vindt. Met haar grote blauwe ogen lijkt ze iedere regendruppel in zich op te nemen en het monotone geluid werkt rustgevend. Zo zaten we een tijdje gezellig voor het raam. Hier hoef je dus geen les mindfulness voor te volgen (scheelt weer tijd).


Ten slotte, als ik echt even niet meer weet wat ik kan doen en de troosteloze regen he-le-maal beu ben met een jengelende baby die niet wil slapen, stap ik in de auto en rijd een grote ronde door Breda. Heerlijk even muziek luisteren en mijn dochter slaapt zodra we de straat nog niet uit zijn. Kan ik thuis alsnog dat momentje voor mijzelf pakken. Even opladen en weer door.


Fulltime moeder zijn staat me eigenlijk best goed!


Liefs,

Lieve

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page