top of page

Liefs van Lieve: Baby on board

Door: Lieve (team Mommunity Breda)


Een tijd geleden hadden mijn man en ik vliegtickets geboekt, een taxi en een heerlijk huis aan het strand op Lanzarote. Voor het eerst met z’n drietjes op vakantie. Wat kon er misgaan?

Nou, een heleboel blijkbaar. Zodra ik naar tips voor het vliegen met een baby zocht las ik de meest negatieve verhalen. Gelukkig waren er ook veel positieve jonge ouders!


Ik las welke bagage we mee mochten nemen, hoe het zit rondom babyvoeding en waar we de kinderwagen konden inchecken. Met enkel handbagage kom je er niet, dat was me wel duidelijk geworden. Toegegeven, ik was enorm zenuwachtig. In het dagelijks leven maak ik al voor alles lijstjes, dus je kunt je voorstellen hoeveel lijstjes ik had gemaakt voor deze vakantie. Als ik me echter ergens niet op voorbereid had was het dan ook dat eigenlijk alles heel soepel verliep. Ik geloof dat we onze dochter enigszins hadden onderschat, want de kleine avonturier vond het allemaal prima. Bovendien negeerde ik de enkele zuchtende blikken van medepassagiers in het vliegtuig toen ik met onze dochter langsliep. Het is ook voor ons vakantie. Ik kan een hoop punten schrappen van dingen die ik nog nooit had gedaan. Een luier verschonen in een veel te klein wc-hokje in het vliegtuig bijvoorbeeld. Of aan mijn stappen komen van het heen- en weer lopen in het vliegtuig. Bovendien zijn we expert geworden in het klaarmaken van een flesje in enkele seconden.

Een volgende uitdaging vond ik het klimaat. Het laatste wat ik wilde was dat onze dochter zou verbranden, dus met een UV-pakje, zonnehoedje en veel zonnebrandcrème hebben we het eiland getrotseerd. ‘s Ochtends duwden we de kinderwagen over het strand, ploften neer op onze handdoeken met verse koffie en genoten van het uitzicht. Dat had je mij een half jaar geleden niet hoeven vertellen. Ik durf zelfs te zeggen dat we uitgerust terug zijn gekomen. Echt? Ja, echt! Natuurlijk moesten we er ‘s nachts nog gewoon uit voor een fles of een speen en wilde Liv geen seconde van de dag missen en begon onze dag om half zes. Maar geloof me, dat is met een tropisch klimaat een stuk aangenamer. Ik ben ook zo’n moeder geworden die pas echt kan relaxen als het met de kinderen goed gaat. Wat een cliché, dacht ik altijd. Maar vooruit, het is waar. Doordat Liv zo genoot van de vakantie, heb ik een boek kunnen uitlezen. Ik heb werkelijk nog geen letter gelezen sinds haar geboorte, dus dit was echt een cadeautje. Toch vond ik het grootste cadeau de tijd met z’n drietjes. Ik weet nog dat er door kraamvisite tegen me werd gezegd om vooral te genieten, want ‘ze zijn zo groot’. Wat een onzin, dacht ik nog. Het is niet zo dat een peuter echt groot is, hè. Maar ik moet toegeven dat het waar is. Liv is bijna vijf maanden en is niet meer te vergelijken met de new born baby die ze was. De interactie, knuffels en schaterlach die we er nu voor terugkrijgen zijn onbeschrijfelijk.


Gelukkig kan ik na deze ervaring stellen dat wij behoren tot de categorie van positieve ouders als het gaat om een vliegvakantie mét een baby. Iemand zei tegen me dat ‘een baby hier toch niets aan heeft’. Misschien niet, maar wij als ouders wel. En dat heeft direct een positieve invloed op onze dochter. Een warm en zonnig klimaat, geen stress, niets hoeft en alles mag. Ik geloof erin dat dit van tijd tot tijd echt nodig is om als gezin even op te laden. Terwijl ik dit typ vriest het buiten. Wat een verschil met onze vakantie. Maar het geeft niet, ik heb het gevoel weer alles aan te kunnen. En de dag dat ik weer begin met werken komt steeds dichterbij. Ik heb er zin in en tegelijk voelt het als een definitieve afsluiting van de meest bijzondere periode in mijn leven. Maar deze vakantie pakt niemand ons meer af!


Liefs,

Lieve

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page