top of page

Jullie eerste verjaardag van A tot Z

Bijgewerkt op: 11 sep. 2023

Door: Sanne (team Mommunity Breda)


En dan is het ineens zover. Je bladert door je agenda en plotseling verschijnt daar die datum. De dag waarop jij een jaar terug (weer) mama werd. Jouw kindjes eerste verjaardag!

Het dichterbij komen van deze mijlpaal gaat vaak samen met gemengde gevoelens bij ouders. Dat eerste jaar met zijn vele ups en downs is voor de meesten voorbij gevlogen en daar waar de één er nog niet aan toe is de babytijd af te sluiten kan de ander niet wachten om nog meer herinneringen te maken.


Het organiseren van dat eerste feestje is hoe dan ook een hele happening. Maar wat komt daar nou allemaal bij kijken? In deze blog geven wij de leukste tips om de eerste verjaardag van jouw kindje compleet te maken. Van de mooiste traktaties tot de vrolijkste outfits én dat allemaal zo lokaal mogelijk!


De uitnodiging

Jullie als ouders zien de datum van de eerste verjaardag van jullie kindje uiteraard van mijlenver aankomen. Een ander zal hier misschien wat meer moeite mee hebben. Het maken van een toffe uitnodiging is dan ook stap één in de voorbereiding van het feest.

Hoe gaaf is het om hiervoor persoonlijke foto's van jullie kindje te gebruiken en nog leuker; Foto's in thema! In Breda en omgeving bieden diverse fotograven de mogelijkheid tot het boeken van een Cakesmash fotoshoot. Een feestje ansich en het resultaat zal de harten van jullie gasten zeker doen smelten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij AllesFlits. Zij gebruikt de natuur als haar canvas en maakt naast foto's mét taart ook 'gewone' portretten. Met de speciale Mommunity korting (heel 2023 geldig) betaal je maar €135,- en hierbij ontvang je alle foto's in hoge resolutie via een online galerij.

Maak je liever foto's in een studio in een door jullie gekozen thema? Dan moet je bij dé cakesmash specialist van Brabant zijn. Voor Simone van Made by mone is haast niets te gek. Een cakesmash fotoshoot is in diverse pakketten af te nemen en één groot feest! Met de code MOMMUNITY krijg je zelfs een harmonica boekje met de leukste foto's cadeau!


De outfit

Wanneer de uitnodigingen de deur uit zijn kun je gaan nadenken over het feest zelf. Natuurlijk wil je dat je kindje er feestelijk bij loopt en dus is dit het perfecte excuus om eens op pad te gaan voor een prachtige outfit. Breda heeft diverse kinderkledingwinkels die hier uitermate geschikt voor zijn. In Princenhage vind je bijvoorbeeld Lou.ve.lee. Met vele merken kleertjes in de maten 50 t/m 140 is er voor ieder wat wils te vinden. En het leukste is dat zij naast kleding ook speelgoed verkopen. Twee vliegen in één klap dus!

Even verderop in het centrum zit Kloffies&Koffies. Ook zij hebben voor iedere gelegenheid een ruime keuze aan kinderkleding in de maten 44 t/m 140. Zij vinden het vooral belangrijk dat het kind gewoon kind kan zijn en verkopen dan ook enkel eerlijk geproduceerde kleding die vooral lekker zit. Niet onbelangrijk voor een feestje!


Het cadeau

Naast shoppen voor een outfit hoort bij die eerste verjaardag natuurlijk ook een mooi cadeau. Onze Mommunity mommy's kwamen met een hoop inspirerende tips:

- Stapelstein stapelstenen

- Een Wobbel

- Een Pikler driehoek

- Een keukentje

- Een zand- en/of watertafel

- Een activiteitenkubus

- Een activiteit zoals muziekles

- SmartMax

Vijf kinderen verder durf ik aan dit rijtje nog wel het één en ander toe te voegen. Denk aan een loopfiets, eerste Duplo of Playmobil, een paar laarsjes of stevige schoenen, mooie leesboeken of bijvoorbeeld een poppenwagen of autogarage. Niet alleen gloednieuwe cadeaus zijn een succes, maar ook tweedehands kun je een hoop leuks op de kop tikken.


De taart

En dan vaak het hoogtepunt van die eerste verjaardag. De taart. Hoe bijzonder is het dat jouw kindje binnenkort zijn of haar eerste kaarsje mag uitblazen. Maar waar zet je dat kaarsje dan op? Vrijwel iedere supermarkt verkoopt tegenwoordig een hoop feestelijk gebak. En ook de bakkers draaien hun hand niet om voor deze heerlijke traktatie. Wanneer je echt uit wilt pakken kent Breda echter ook een hoop creatieve specialisten op dit gebied.

Zo staat het Bakatelier bekend als dé winkel voor al je bakspullen waar je alle benodigdheden kunt inslaan om zelf een kunstwerk te creëren. Geen zin om zelf te bakken? Op aanvraag kan het Bakatelier de taartbodem op bestelling maken. Hoef je alleen nog maar te versieren!

Ben je niet zo creatief? Je kunt in Breda ook gewoon een complete taart bestellen. Sprinkles taarten is bijvoorbeeld helemaal thuis in costum cakes voor iedere gelegenheid. Als moeder weet Nicky hoe bijzonder deze mijlpaal is en daarom steekt zij heel veel liefde in het maken van een bijzondere, mooie en bovenal lekkere taart om dit speciale moment te vieren. P.S. bestel je met de code 'mommunitytopper' krijg je er zelfs een gratis leeftijdstopper bij (geldig t/m 31-07-2023).

In Princenhage is sinds kort ook Charlot's bakery geopend. Met haar passie voor het maken van lekkernijen zet Charlotte prachtige taarten weg in haar eigen unieke stijl. Geen enkel creatie is hetzelfde en daardoor krijgt iedereen iets speciaals. Naast taarten is het bij Charlotte ook mogelijk feestelijke cupcakes te bestellen. Een taartje voor jouw kindje alleen!


De traktatie

Tot slot kan het zo zijn dat jouw kindje al mag trakteren. Bij de gastouder of op het kinderdagverblijf misschien. Pinterest staat vol geschikte ideeën, maar ook hierin schieten onze Mommunity mommy's graag te hulp. Neem eens een kijkje in onderstaande galerij en ga aan de slag.

Meer van het gemak? Hema heeft genoeg kant en klare uitdeelcadeautjes in het assortiment evenals een compleet arsenaal aan verjaardagsversiering, vrolijke kinderkleding, speelgoed én taart.


Wij wensen jullie en je kindje een onvergetelijke eerste verjaardag toe en mochten wij volgens jou nou echt iets missen in deze lijst aan tips; Laat het ons dan vooral weten!


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page