top of page

Carnavalstips voor kids

Bijgewerkt op: 7 jun.

Door: Yvonne van Dorst (team Etten-Leur)


Vanaf 11 Februari gaat het carnavalsplezier weer los in Brabant. Bij ons thuis zijn we altijd al echte carnavalsvierders geweest en ook de kinderen zijn helemaal weg van dit leuke feest. Dit kan ook eigenlijk niet anders wanneer je vader in een carnavalsvereniging zit. Zodra onze kids konden lopen gingen ze dus gezellig mee naar de kindercarnavalsmiddagen in Etten-Leur. Destijds vierden we één of hooguit twee middagen carnaval, maar sinds vorig jaar willen onze kids het liefst al elke middag op stap.

Tijdens de kindermiddagen in Etten-Leur staat de muziek iets minder hard, draaien ze voornamelijk kindercarnavalsliedjes, zijn de lampen gewoon aan en uiteraard wordt er voornamelijk feest gevierd door... kinderen! Het leuke is dat klasgenootjes elkaar regelmatig treffen en de kids zo hele middagen zoet zijn met elkaar.


Een musthave om mee te nemen tijdens een carnavalsmiddag met kinderen is voor ons confetti én serpentine. Mijn kinderen kunnen heel lang plezier maken met het uitblazen van deze vrolijke slingers, maar ook daarna weer alles verzamelen, er een ketting van maken, alles om elkaar heen doen, gebruiken als touw voor paardje spelen en ga zo maar door! De eerste keer carnaval was ik vooral bezig om de serpentine 1 voor 1 los te maken, aangezien die niet echt geschikt zijn voor kinderhandjes om los te scheuren (zonder dat gelijk heel de serpentine afbreekt). Dus de keer daarna had ik daar een oplossing voor. Thuis hebben we alle serpentine al los gemaakt en in een boterhamzakje gedaan. Zo kregen ze allebei een zakje met serpentine en konden ze zelf aan de slag.


Confetti is ook altijd een succes bij ons thuis. Dit mag echter niet overal meegenomen worden dus let hier wel even op. Toen onze kinderen kleiner waren zaten ze vaak op de grond met confetti en een beker en waren heel de tijd bezig om de confetti in een beker te doen, weer eruit te gooien en zo een poosje door. Dit vinden ze eigenlijk nog steeds heel leuk!


Tot slot en dit is misschien wel het belangrijkste punt met carnaval; Wat trek

je ze aan?! Mijn zoon en dochter hebben allebei een duidelijke eigen smaak en

keuze in wat ze willen worden. Mijn dochter wil graag een echte prinses zijn. Niet alleen met carnaval, maar ook gewoon thuis en tijdens het spelen met vriendinnetjes vindt ze het leuk om zich te verkleden. Wij hebben boven dan ook een speciale verkleedkist staan en regelmatig worden er hele shows gehouden. Ik vind het daarom ook belangrijk dat het wel goede stevige verkleedkleding is en zo kwamen wij terecht bij de webwinkel van "het betere merk".

Het Betere Merk richt zicht op prinsessenjurken gemaakt van luxe materialen en hoogwaardige stoffen waardoor de jurken fijn aanvoelen en comfortabel zijn om te dragen. De jurken gaan daarom ook lang mee en zo kunnen de kids er ook heerlijk in spelen zonder dat de jurk snel kapot gaat. Van Elsa tot sneeuwwitje. Van Anna tot Belle. Eigenlijk alle jurken van de Disney prinsessen zijn te vinden. Daarnaast kan je ook terecht bij het betere merk voor mooie unicorn jurken.


Mijn dochter heeft dit jaar gekozen voor een prachtige Rapunzel jurk mét glitters en vlinders. De jurk heeft een onderrok en 2 lagen tule waardoor het een mooie volle jurk is. Daarnaast zijn er passende assecoires bij te koop, zoals bij Rapunzel de mooie lange vlecht, maar ook handschoenen, een toverstaf en echte prinsessenschoenen.

Wil jouw dochter deze carnaval (of gewoon iedere dag) ook stralen in zo'n mooie jurk? Via de Instagrampagina van Mommunity Etten-Leur wordt deze maand (februari 2024) 25 euro

shoptegoed weggegeven voor Het Betere Merk.Veel feestplezier!

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page