top of page

Breakzy Autovakanties: Relaxt door Europa

Bijgewerkt op: 11 sep. 2023

Door: Sanne (team Mommunity Breda)


Het prachtige weer van de laatste weken liegt er niet om en ook de chaos op de basisscholen door heel Nederland maakt het duidelijk: De zomervakantie staat voor de deur! Nog een paar weken en dan mogen (de meesten van ons) gaan genieten van een paar weken rust. Een break. Uiteraard kan dit in eigen huis en tuin, maar velen van ons zullen er toch voor kiezen met het gezin op pad te gaan.


Kortgeleden maakten wij kennis met het team van Breakzy Autovakanties. Een platform dat zich helemaal toelegt op het uitstippelen van dé meest inspirerende routes om jouw vakantiebestemming te bereiken, speurt naar de mooiste stopplekken voor onderweg én de beste tips geeft als het gaat om uitstapjes in de regio van jouw eindbestemming.

Esther en ik zullen beiden voor de derde keer op rij dit jaar onze auto’s bepakken en vertrekken naar het zonnige Zuid-Frankrijk. Enthousiast dook ik dan ook in de website van Breakzy Autovakanties en deed vast wat inspiratie op. Via de plattegrond bekeek ik welke ‘beste tussenstops in Frankrijk’ langs onze route zullen liggen. Zo kies ik er vanuit Breda meestal voor de eerste stop te maken net voor Parijs. Onze vijf kinderen houden dit vaak prima vol en doordat we al één land doorkruist hebben geeft dit ons het gevoel al een heel eind op weg te zijn. Dankzij de plattegrond van Breakzy kom ik er achter dat zich daar Château de Chantilly bevindt. Een kasteel dat dienst heeft gedaan als filmset voor een van de James Bond-films en mogelijk dus voor ons een ideale stek om ons ontbijtje te gaan nuttigen half augustus!


Ik scroll een beetje verder langs onze route en kom uit bij Bourges. Een stad waar wij vorig jaar toevallig met ons gezin vlakbij onze overnachting hadden geboekt. Dertien uur op één dag rijden met vijf kinderen is wat veel. Het icoontje met het bed laat op de plattegrond van Breakzy zien dat daar een idyllische bed & breakfast staat. Zelfs voor ons als gezin met zeven personen zouden wij terecht kunnen op deze prachtige locatie mét buitenzwembad!

Terugpakkend op die dertien uur durende autorit. Ook daarvoor ben je bij Breakzy Autovakanties aan het goede adres! In hun blog ‘Een lange autorit met kinderen, Breakzy tipt’ zie ik zelfs mijn zogenaamde verrassingstas voorbij komen. Een klein cadeautje bij iedere autostop doet ook bij ons wonderen, maar naast deze vleierij zal ik zeker ook hun andere tips deze reis meenemen.


Tot slot steek ik alvast een stukje voorpret in het voor mij laatste interessante stukje van de website van Breakzy: Tips voor eindbestemming Frankrijk. Zo kom ik er achter dat niet ver van onze camping vandaan een heuse krokodillenboerderij staat. Krokodil – dinosaurus, appel – peer. Onze mini Freek - Dax kan zijn geluk vast niet op!


Nog een paar weken aftellen en dan gaan wij met behulp van deze tips van onze break genieten. Ga jij ook op reis binnen Europa? Neem dan zeker een kijkje op de website van Breakzy Autovakanties en laat jouw vakantiepret beginnen!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page