top of page

de Pannenhoef: Ontdekken, beleven en spelen

Door: Yvonne (team Mommunity Etten-Leur)


Jantje Beton en Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de nationale buitenspeeldag. Dit jaar zal deze dag plaatsvinden op woensdag 14 juni. In bijna alle gemeentes van Nederland wordt dan wel iets georganiseerd. Buitenspelen is namelijk erg belangrijk voor kinderen dus het is fijn dat er deze dag extra aandacht aan wordt besteed. Wist je dat er in Etten-Leur en omgeving veel mooie buitenspeeltuinen en speelbossen zijn? Zo ontdekten wij via vrienden het leuke speelbos: Woodys avonturenpad in de Pannenhoef.

De Pannenhoef is een prachtig natuurgebied tussen Etten-Leur, Zundert, Rijsbergen en Sprundel waar je heerlijk kan wandelen tussen bos, vennen en bloemrijke weilanden. Er zijn verschillende wandelroutes variërend van 2 tot 6 kilometer. Er zijn voldoende parkeerplekken waardoor je op verschillende plekken het gebied in kan.


Het speelbos zelf bevind zich midden in dit natuurgebied. Wanneer je richting het aardbeienterras rijdt staat er bij de kruising een klein bordje met daarop 'Woodys

avonturen pad'. Ik moet eerlijk bekennen dat mij dit nooit was opgevallen tot een vriendin mij deze locatie tipte. Wanneer je bij het bordje afslaat ga je via een zandweg uiteindelijk naar de parkeerplaats die zich aan je linkerzijde bevindt. Vanaf daar is het een stukje wandelen naar het speelterrein. Ga je met de fiets? Dan kun je gewoon tot de speeltoestellen geraken. Er ligt namelijk een goed fiets- / voetpad dus ook een wandelwagen of buggy levert geen problemen op.


Achter de boerderij begint dan het speelbos. Het is een leuk én leerzame locatie die geheel gemaakt is met materiaal uit de natuur. Er staat onder andere een houten tractor en er hangen houten stokken waar je muziek mee kan maken. Er liggen ook allerlei boomstammen waar je op kan klimmen en klauteren. Als je dan nog een stuk verder loopt liggen er heel veel losse, grote takken die daar speciaal zijn weggelegd om hutten van te maken. Mijn kinderen hebben zich hier echt een poos zelfstandig mee vermaakt. Voor de allerkleinsten is het leuk dat er over het algemeen al wat beginnetjes van hutten staan waardoor ze ook gewoon direct kunnen gaan spelen.


Verder kun je bij Woodys speelbos een dierenspeurtocht lopen en staan er soms ook schapen in de weide. Op de locatie zijn tot slot genoeg picknick mogelijkheden waardoor je er eigenlijk uren kunt vertoeven.


Dit laatste geld ook voor mij en mijn kids. Ik had niet gedacht dat ze zich hier zo lang konden vermaken zonder de 'standaard' huis, tuin en keuken speeltoestellen. Juist doordat die materialen niet aanwezig zijn en er echt alleen natuurlijke materialen gebruikt kunnen worden kwamen ze zelf tot een heel ander spel en werd er veel meer fantasie gebruikt. Zowel mijn dochter als zoontje wilden eigenlijk gelijk nog een keer met papa naar de Pannenhoef toe want eerlijk is eerlijk... Die kan nog altijd betere hutten bouwen als mama.


Ontdekken, beleven en spelen in de natuur is mijn inziens een must voor kinderen dus op deze buitenspeeldag tip ik jullie deze locatie dan ook met alle plezier!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page