top of page

Bredase buurvrouwen richten bijzonder platform op: ‘Willen ouders ondersteunen’

26 okt '22

Foto: Saskia / Allesflits

Esther en Sanne uit Breda wonen al jaren naast elkaar in Princenhage en spreken elkaar geregeld. Onlangs zijn ze begonnen met ‘Mommunity Breda’, een onlineplatform waar moeders in contact kunnen komen met elkaar en tips en ervaringen uit kunnen wisselen.

“Sanne en ik zijn allebei moeder. Tijdens onze zwangerschappen, hadden we behoefte aan informatie over wat er bij ons in de buurt te doen was voor zwangeren en moeders met jonge kinderen. We merkten dat informatie lastig te vinden was. Om deze reden besloten we een onlineplatform op te richten waar wij onze eigen tips en ervaringen konden delen”, zegt Esther.

Tips op het online platform

Het online platform richt zich voornamelijk op ouders van kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar. “Ze kunnen daar terecht voor tips na of tijdens een zwangerschap”, zegt Sanne. “Als iemand op zoek is naar een zwangerschapsjas, dan kan ze een oproepje plaatsen op onze site. Andere moeders kunnen dan tips geven waar je een goede jas kunt vinden.” Niet alleen voor kledingadvies kun je terecht bij de Mommunity Breda. “Als je op Google zoekt naar dingen die je kunt doen met je kinderen, vind je vooral veel activiteiten in de randstand”, vertelt Esther. “Daar ga je niet zo snel heen met je kinderen als ze jong zijn. Via ons platform kun je activiteiten vinden die wat dichter bij huis zijn. Denk aan het aardbeienterras in Rijsbergen, waar met Halloween een spookkasteel staat”, zegt Esther. Steeds meer bereik

Mommunity Breda is pas een paar maanden bezig, maar het lijkt een schot in de roos te zijn. “We groeien steeds harder op sociale media”, zegt Esther. “Dat is wel gunstig, want hoe meer moeders ons kennen, hoe meer tips we kunnen verzamelen. Ondertussen schrijven niet alleen Esther en Sanne, maar ook andere moeders blogs en tips.” “Het is een uit de hand gelopen hobby”, vervolgt Sanne. “We krijgen zelfs steeds meer verzoeken van moeders die in andere steden wonen. Het is voor ons niet haalbaar om heel Nederland aan informatie te voorzien. Hopelijk krijgt iedere stad straks, met onze hulp, een eigen Mommunity.”

Niet alleen voor moeders

Hoewel de naam specifiek gericht is op moeders, mogen ook vaders het platform gebruiken. “Zij willen natuurlijk ook leuke dingen doen met de kinderen”, zegt Sanne. “Vaak vinden ook zij het moeilijk leuke activiteiten te vinden, maar met de tips van de Mommunity Breda komt het wel goed. We horen vaak van moeders dat hun man op het platform kijkt. Super leuk! De naam gaan we echter niet veranderen. Daarvoor bekt hij te lekker”, aldus Sanne.

Bijeenkomsten

Naast een online platformblog, organiseren Sanne en Esther ook verschillende offline bijeenkomsten voor moeders. “Een tijdje geleden deden we dat voor de eerste keer en dat was meteen een succes”, zegt Esther. “Het doel van van een bijeenkomt is dat we samen ervaringen en tips met elkaar face to face bespreken.” Tijdens de eerste meeting bijeenkomst bij Spruit in Princenhage, waren er twintig moeders en veertig kinderen” volgens Esther. “Dat was hectisch en ze pasten maar net in de zaal. We besloten om de volgende bijeenkomst zonder kinderen te doen”, zegt Sanne. “Dan kunnen de moeders ontspannen en een keer gezellig kletsen. We hebben nog een paar plaatsjes plekken vrij voor onze volgende borrel bij Louvelee in Princenhage op 17 november in Princenhage. Geïnteresseerde moeders kunnen zich aanmelden via de sociale mediakanalen van Mommunity of door een mailtje te sturen naar breda@mommunity.nl

Tips zijn volgens Esther en Sanne ook altijd zeer welkom op dit bovenstaand mailadres.

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page