top of page

De magie van Sinterklaas

Door: Yvonne (team Mommunity Etten-Leur)


Morgen is het dan eindelijk zover; Sinterklaas en zijn pieten komen weer naar Nederland! Vanaf augustus liggen de pepernoten al in de winkel en ook de befaamde speelgoedboeken waren er al op tijd bij.


Met een dochter van 6 en een zoon van 4 is de sinterklaas magie hier in huis ten top en horen we sinds vorige week de liedjes non stop door de speakers galmen.

Natuurlijk de vraag of Sinterklaas dit jaar wel weer komt en of alles nu dan wel een keer goed zal gaan. Paniek!


Het is een drukke tijd, maar ook een magische gezellige tijd en ik geniet er volop van dat beide kinderen nog zo in het ‘geloof’ zitten. Toch kwam mijn dochter 3 weken geleden met de vraag; 'Mama, bestaat Sinterklaas eigenlijk wel?'

Ik was erg verrast met haar vraag en vroeg me af wat ze precies bedoelde. Ze vertelde dat een jongetje uit de hogere groep op school had verteld dat Sinterklaas niet bestaat, dat de papa en mama dit doen en dat ze dit nog wel ging leren wanneer ze ouder was. Gevolgd door de vraag ; 'Is dit waar mama?'.


Dit was de eerste keer dat het besef kwam dat ik nu tegen mijn dochter ging liegen. Want met haar 6 jaar, in groep 3, vind ik het echt veel te jong om nu al niet meer in die magie te geloven. Toch twijfelde ik wat ik moest doen. We zaten op dat moment in de auto dus ik denk dat het toch scheelde dat ik haar niet recht in haar gezicht aankeek. Anders had ik er denk nog meer moeite mee gehad.


Ik zei: 'We gaan toch altijd naar de intocht kijken, dan staat hij toch op de boot en dan zie je hem toch?' Haar antwoord was: 'Ja dat klopt. Als ik hem zie dan bestaat hij dus het klopt niet wat het jongetje zegt.' Gevolgd door even later: ‘Mama, ik denk dat het jongetje altijd heel stout was en nooit iets kreeg van Sinterklaas. Daarom zegt hij die gemene dingen'.


De weken erna heeft ze het jongetje nog wel een paar keer aangewezen, maar de twijfel of Sinterklaas bestaat is er niet meer. Ik geniet dit jaar dus nog extra van het meezingen met de liedjes, hun enthousiasme wanneer ze straks hun schoen mogen zetten en van de magie die dit mooie feest met zich mee brengt.


Geloven jullie kinderen in Sinterklaas?

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page