top of page

Sinterklaas intochten 2023

Door: Lieve Snijders (team Mommunity Breda)


Hij komt, hij komt... die lieve goede Sint! Nu het strooigoed al in de schappen van de winkels ligt, onze sinterklaasborrel op de agenda staat én de speelgoedboeken op de deurmat vallen is het tijd om de intochten in en rondom Breda met jullie te delen. Waar vangen jullie een glimp van Sinterklaas en zijn pieten op? Laat het ons weten in de comments!


Tekst gaat verder onder de afbeelding

Centrum Breda

18 november 14:00-17:00u

Sinterklaas zal om 14u een ronde door de stad lopen vanaf de Grote Markt waar vanaf 15u entertainment geboden zal worden. Sinterklaas zal rond 15.30u arriveren en om 16u door de burgemeester op het bordes welkom geheten.

Wist je dat er ook een glutenvrije Piet rond zal lopen tijdens de intocht in het centrum? Te herkennen aan haar bakkerspak en bord met daarop 'Glutenvrije Piet'. Daarnaast zal de Gebarenpiet helpen met vertalen vanaf het bordes.


Belcrum Breda

19 november 14:30-17:00u

Sinterklaas komt aan op de Veilingkade en zal met zijn paard door de wijk gaan richting het Belcrumhuis. Hier zal Sinterklaas alle kinderen persoonlijk begroeten.

Kaartjes voor de Sinterklaasmiddag in het Belcrumhuis kosten 2 euro.

Voor meer informatie en het kopen van een kaartje https://www.sinterklaasbelcrum.nl/feestmiddag 


Ginneken Breda

26 november 13:00-17:00u

Om 13:30 wordt Sinterklaas ontvangen op de Ginnekenmarkt. Na een rondrit gaat de Sint naar zaal Vianden om daar samen met de kinderen en pieten een gezellige middag te beleven.


Princenhage Breda

26 november tijdstip nog niet bekend.

In sociaal cultureel centrum De Koe zal het Sinterklaasfeest plaatsvinden voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Kaartjes voor deze gezellige middag inclusief meet&greet met Sinterklaas kosten 1 euro. Verkooplocatie volgt.


Tuinzicht/Westerpark Breda

25 november tijdstip nog niet bekend.


Teteringen

26 november tijdstip nog niet bekend.


Bavel

19 november tijdstip nog niet bekend.

Na de intocht is er een samenkomst bij de Molen.Voor de allerkleinsten (0-4 jaar) en de kinderen uit de groepen 1 t/m 5 heeft de Sint een cadeautje meegenomen. Aanmelden kan door het kopen van een bandje (5 euro, incl. cadeautje, onbeperkt ranja en 1 consumptie). Meer informatie of direct een bandje kopen https://oranjecomitebavelactief.nl/wp-content/uploads/2022/10/Brief-Sinterklaas-2022.pdf 


Ulvenhout

19 november 13.15u

Om 13:15u zal Sinterklaas aankomen bij De Pekhoeve. Hij wordt hier opgewacht door het comité en alle ouders en kinderen. In optocht wordt er richting Jeugdland gelopen. Na deze aankomst zal Sinterklaas een welkomstwoord geven waarna er in optocht een ronde door Ulvenhout gelopen wordt. Alle ouders en kinderen zijn van harte welkom om achter deze optocht aan te lopen. Voor de inschrijving van het Sinterklaasfeest in Jeugdland wordt er een bijdrage gevraagd (3,50 euro - aan de deur 5 euro). Hiervoor krijgen de kinderen ranja, een zakje chips, een smakelijke verrassing en een cadeautje bij Sinterklaas. De zaal gaat open om 14:15u. Inschrijven of meer informatie via https://sintcomiteulvenhout.nl/ 


Prinsenbeek

19 november tijdstip nog niet bekend.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page