Door: Daniella Meeuwis
Ondanks de kou en de het sneeuwwitte landschap kan ik mijn zoon Levi niet verblijden met een warme chocolademelk. Een toetje daarentegen gaat er iedere avond prima in en dus besloten wij eens zelf vanille vla te maken. Super simpel én een ideale activiteit om samen te ondernemen. Smullen jullie mee?
Ingrediënten:
1 liter halfvolle melk
40 gram maizena
70 gram fijne kristalsuiker
4 stuks eigeel
1 vanille stokje
Recept:
Uiteraard wassen wij eerst onze handen en daarna gaan we aan de slag. Levi mag de maizena en suiker mengen met 100 ml koude melk. Ondertussen breng ik in de pan 900 ml melk aan de kook samen met het merg uit het vanille stokje.
Ik splits de eitjes voor hem en hij mag het eigeel door zijn mengseltje roeren.
Het eiwit bewaren we, want hiervan gaan we nog merengues maken. Zero waste dus!
Zodra de melk kookt mag Levi een soeplepel warme melk bij zijn mengseltje gooien. Met een garde roeren we dit goed door om te voorkomen dat we roerei krijgen!
Daarna gieten we het mengsel in de pan en kloppen we met de garde tot we een mooi geheel hebben. Dit laten we 2 minuten koken. Langzaam zien we dat onze vla in gaat dikken.
Tot slot zet je het vuur uit en leg je een plasticfolie op de vla en laat je de boel afkoelen.
Vanavond smullen wij van home-made vanille vla. En Levi… die mag alvast de achtergebleven restjes vla van de gardes snoepen.
Eet smakelijk!
Comments