top of page

Mijn kerstcadeau aan alle mama's is tijd

Door: Wanda (gastblogger Mommunity Breda)


Hoi busy-mommy's,


Bij deze een korte introductie: Mijn naam is Wanda Karetta. Ik ben getrouwd met Bas en samen wonen wij met onze 3 kindjes in Etten-Leur. Onze zoon Lucas is 7, dochter Isabelle is 4,5 én de jongste is Pieter van 2 jaar.


In het dagelijks leven ben ik werkzaam als online onderneemster voor Ratandrace. Via instagram (@ratandrace) & mijn website www.ratandrace.nl/overmij kom je meer over mij en mijn bedrijf te weten. Hier deel ik tips tricks & voor werkende moeders. Mijn doel? Moeders tijd terug geven door middel van planning, structuur & timemanagement.

Ook werk ik nog bij Randstad als recruiter. Pittig, maar ja...je bent van de planning of niet natuurlijk!


In mijn spaarzame vrije tijd onderneem ik graag van alles met mijn gezin, vriendinnen en vrienden. Een etentje, de bios of mooie musical. Als het maar leuk en gezellig is! Gelukkig is er hier in Etten Leur en in Breda genoeg te ondernemen. Superleuk dat ik vanaf nu hierover blogs kan schrijven en zo mijn ervaringen met jullie kan delen via Mommunity Breda. Lezen jullie lekker mee in mijn eerste blog over de kerstplanning van deze week?


Het is maandagavond. De laatste week voor de kerstvakantie is aangebroken. Net als bij ieder ander een tjokvolle week. Iedere dag verschijnt er weer een afspraakje, activiteit of kerst-knutselwerkje voor op school of de peuterspeelzaal in mijn agenda. Aan mij de schone taak om dit allemaal op rolletjes te laten verlopen.

Dit jaar staat er op het programma; Een kerstviering, de kerst-santa run op de BSO en mijn eigen kerstborrel in Diemen. Daarnaast nog wat kersthapjes maken, skispullen verzamelen én de foute kersttruien van de kinderen tevoorschijn toveren (passen deze nog?). Tot slot kwam vandaag ook nog even de vraag of ik als vrijwilliger mee wilde naar de bibliotheek op woensdagmiddag én of we ook nog mee zouden kunnen lopen in de lampionnenoptocht donderdagavond. Kortom; Deze gezellige, koude tijd van het jaar brengt wat organisatorische aanpassingen met zich mee om alles goed te laten verlopen.


First things first. Ik vul de activiteiten die een tijdje geleden al in mijn agenda stonden aan met de last -minute activiteiten. Een behoorlijke waslijst zo bij elkaar. Om orde in onze gezinschaos aan te brengen kies ik altijd wat voor mij & het gezin focus heeft. Kijk, een sport BSO santa-run is leuk én Lucas is daar toch al. Ik kies er dan ook liever voor om het bezoek aan de bibliotheek te laten voor wat het is. Teveel voor de kinderen en voor mij.


Mijn tips voor jou om ook deze hectische kerstweken door te komen:

  • Regel eventuele cadeautjes op tijd!

  • Dit geldt ook voor je kerstboodschappen; Niet tot het laatste moment wachten.

  • Ja, je kan ook iets afzeggen! Het is ten slotte ook JULLIE kerst.

  • Zet jouw eventuele perfectionisme buiten de deur of zoals Elsa van Frozen zou zeggen: LET IT GO!


Dat wil zeggen... Voor even het huishouden op een lager pitje en GENIET met iedereen die je lief hebt.

Ik ben erg benieuwd naar jouw kerstweken en -dagen? Ben jij ook van planning en structuur zoals ik? Of juist helemaal niet? Laat het weten in een reactie onder mijn blog.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page