top of page

Kolven, voeden en werken tegelijk

Door: Diede (gastblogger Mommunity Breda)


Daar ging ik dan 1 augustus 2022 mijn eerste dag werken na mijn zwangerschapsverlof. Mijn dochtertje kreeg nog borstvoeding, maar ik had gelukkig al iets gekolfd van te voren dus ik er was niet al te veel stress over mijn opbrengst voor opvolgende werkdagen.


"Met mijn werktas én speciale kolftas met koelvak ging ik op pad.

Ik voelde mij net een pak ezel met al die spullen."


Ik werk als pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang. Voor mij én mijn collega's was het echt even zoeken naar het juiste moment om te gaan kolven tussendoor. Uiteraard wilde ik hen niet in de steek laten op één van de drukkere momenten binnen de groep, maar ook voor mijn baby moest gezorgd (en dan heb ik het nog niet eens over de stuwing!).

We kwamen er aan uit. Rond de buitenspeelmomenten van de kinderen was een praktisch moment. Mijn productie leek stabiel en dus kon ik hierin een beetje schuiven. Op de dagen dat ik op de babygroep werkzaam was combineerde ik het kolven soms zelfs wel eens met het geven van een fles aan één van de kleintjes. Met mijn veel te dure handsfree gekochte kolf ideaal en de aanblik van een drinkende baby leverde mij ook nog eens wat extra melk op. Win - win.

Overigens die hele dure, maar achteraf fantastische, kolf was dubbelzijdig en dus stond ik altijd binnen een half uur terug op de groep. Fijn voor mij en mijn collega's.


Het is me uiteindelijk gelukt om 10 maanden lang te kolven op het werk en mijn dochter te voorzien van mijn moedermelk. Een prestatie waar ik enorm trots op ben. Ook mijn teamgenoten! Er waren zelfs dagen bij dat zij mij er alert op maakten te moeten gaan kolven. Dit gaf mij rust, maar toch voelde ik mij vaak bezwaard.


"We moeten er samen voor zorgen dat borstvoeding geven normaal is zodat iedereen zich op zijn werkplek vrij voelt om te moeten kolven. "


Ik heb nooit gedacht dat ik me bezwaard zou voelen over iets wat zo normaal is én waar iedere moeder nota bene recht op heeft. Middels de borstvoedingsweek hoop ik dan ook enorm dat we samen dit taboe weten te doorbreken zodat alle ouders die dit willen hun kindje kunnen geven wat ze zelf willen.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page