top of page

Campina boerderijdagen

Door: Sanne Baghus (team Mommunity Breda)


Nog een week en dan is het zo ver. De landelijke Campina boerderijdagen. Op vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaart) en maandag 20 mei (tweede pinksterdag) stellen boerderijen verspreid over heel Nederland voor de 17e keer hun erf open voor publiek.

Op de Open Boerderijdagen is er van alles te doen en te leren. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en de activiteiten, zoals;

  • Melkpak bowlen

  • Een puzzel maken met zonnepanelen

  • Tegen elkaar strijden in een 'melkweg race'

  • Schminken

  • Deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar

Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.

Vorig jaar ging ik, Sanne, samen met mijn man en zoontje naar boerderij Den hof in Halsteren.

Entree was gratis en er waren tal van activiteiten zoals (eet)kraampjes, springkastelen, een glijbaan, zakspringen, kleuren, windmolens maken, zakjes gooien, tractorrace en nog veel meer. Daarbij was het ook gewoon enorm leerzaam voor klein én groot. Zo hebben we leuke weetjes geleerd, gezien hoe de koeien leven en alles gehoord over hoe rauwe melk omtovert tot ons favoriete eindproduct, Campina melk!

Onze conclusie? Beestachtige pret voor iedereen! Daarom roepen wij alle (groot)ouders, kindjes, tantes en ooms op 10 en 20 mei in hun agenda te omcirkelen voor een fantastische dag op de boerderij.


Benieuwd welke boerderij het dichtst bij jou in de buurt ligt? Neem een kijkje op de website van de Campina boerderijdagen.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page