top of page

Bevallen met je beste vriendin

Door: Verloskundigenpraktijk Lev (Mommunity Breda)


Het is vandaag de dag van de verloskundige. Wereldwijd staan we vandaag stil bij dit mooie beroep. Speciaal voor ons zette verloskundigenpraktijk Lev uit Breda hun meest bijzondere bevalervaring van dit jaar (tot nu toe) op papier.


Het is exact 1 jaar geleden dat de beste vriendin van onze verloskundige Joyce er achter kwam dat zij in verwachting was van haar eerste kindje. Wat een eer voor haar om deze zwangerschap én bevalling te mogen begeleiden!


De zwangerschap verliep echter niet helemaal zoals gehoopt. Deze mama in spé kreeg namelijk te maken met hyperemesis gravidarum, een extreme vorm van zwangerschapsmisselijkheid, die ondanks de hele trucendoos aan medicatie en ziekenhuisopnames helaas de hele zwangerschap bleef aanhouden. Gelukkig liet de kleine man in haar buik zich niet gek maken. Hij groeide goed en trappelde er vrolijk op los.


Na negen pittige maanden voor zowel mama als papa, was het op 5 februari 2024 eindelijk zover! De vliezen braken en een paar uur later belde papa naar Joyce om te laten weten dat de weeën waren begonnen. Mama's lijf reageerde hier heftig op en ze moest opnieuw flink overgeven. Na een tijdje vond ze gelukkig een houding waarin ze de weeën goed op kon vangen.


Met 4 centimeter ontsluiting vertrokken ze, samen met Joyce, naar het Amphia ziekenhuis, waar mama in het bevalbad stapte. Het warme water gaf direct verlichting, maar tegelijkertijd werden de weeën ook intenser. Papa in spé week geen moment van mama's zijde en samen puften ze zich door alle weeën heen. Ze bleken een super team samen, want na iets meer dan een uur in bad kreeg deze mama al persdrang en had ze 10 centimeter ontsluiting! Na slechts 25 minuten persen werd een prachtig jongetje in bad geboren, welkom klein ventje! Hij moest even bijkomen van de hele achtbaan, maar deed het al snel heel erg goed. Er volgden tranen van opluchting en geluk.

Na de bevalling verloor mama wat meer bloed, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moesten blijven. De volgende ochtend mocht dit kersverse gezinnetje gelukkig lekker naar huis en begonnen ze aan een hele fijne kraamweek.


Voor Joyce was het super waardevol en bijzonder om de bevalling van haar vriendin te mogen begeleiden en natuurlijk is er al heel wat afgeknuffeld met haar nieuwe beste vriendje!

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page